Kathrine F.

BOSTEDET SOLTOPPEN

STUDERENDE HAR ORDET

De studerendes personlige vurderinger af praktikopholdet.             

Jeg har igennem min praktik på Soltoppen haft berøring med mange felter indenfor socialpsykiatrien; medicin, diagnoser, dokumentation, aktiviteter for psykisk sårbare, kommunikation med psykotiske, motivation af beboere til fx rengøring eller personlig hygiejne osv.

Jeg havde i starten ambitioner om at komme ind på livet af beboerne, men måtte langsomt sande at det tog meget længere tid at få dem i tale end jeg havde forventet. Først efter ca. 6 uger begyndte jeg at føle at de ikke længere betragtede mig som en fremmed. Det overraskede mig, og jeg nedjusterede mine forventninger til blot at være ”at se hvordan mennesker med en psykisk sindslidelse lever”, frem for at tro jeg skulle kunne rykke dem eller være noget for dem. Dét var en øjenåbner.

Derudover kan det være svært at finde sin plads i personalegruppen, når en praktikperiode kun er 3,5 måned. Det står ikke til at ændre; der er den tid der er, men jeg kan ærgre mig over at jeg ikke kunne nå mere, komme længere. Som elev på Soltoppen skal man gøre sig klart at man kun kommer til at snuse lidt til alle opgaverne.

Men jeg har haft meget frie hænder, og har selv været med til at definere mine opgaver, hvilket har været rigtig spændende.           

                                                                     


Kathrine, social- og sundhedsassistentelev 2014

Bostedet Soltoppen,         Sdr. Fasanvej 42,         2000 Frederiksberg                                                      Tlf. nr.  38 21 50 87